Gymideeën

E-book samenwerken €9,95

9,95

Waarom moeilijk doen als het samen kan? – Loesje

Samenwerken in de gymles is ontzettend belangrijk. Leerlingen kunnen tijdens samenwerkoefeningen vaardigheden leren waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Tenminste, als ze oefeningen krijgen die passen bij de beleving van kinderen en je dit samenwerkingsproces als docent goed stuurt.

In dit e-book hebben we 15 uitdagende, spannende en leuke samenwerkingsoefeningen samengesteld. We hebben er voor gekozen om een combinatie te maken van groene spelen (oefeningen die niet om winst draaien, maar om het groepsproces) en samenwerkingsoefeningen die ook in wedstrijdvorm gedaan kunnen worden.

Het is belangrijk dat leerlingen elkaar ook in hun waarde laten als er iets te winnen valt. Enthousiasme en fanatisme is goed, zolang het niet ten koste gaat van een ander. Deze oefeningen kun je als docent inzetten om dit mooie proces te sturen. Hierbij kunnen de normen en waarden binnen de groep bepaald worden. Hoe mooi is het, dat we daar als docent zo’n belangrijke rol in kunnen vervullen?

De ene oefening vraagt veel focus, de andere oefening is juist in te zetten om energie kwijt te raken, maar waarbij samenwerken wel belangrijk is. Als docent kun je bepalen waar de groep op dat moment behoefte aan heeft.

Met dit e-book heb je een heel gevarieerd aanbod aan samenwerkingsspelen achter de hand die uitdagend zijn vanaf groep 5, maar ook zeker in het voorgezet onderwijs.

In dit e-book vind je de volgende lesideeën:

Spel 1: Levend tafelvoetbal 
Spel 2: Ongekende hoogte
Spel 3: Ballonestafette 
Spel 4: Stickerspel 
Spel 5: Zinkend schip 
Spel 6: Ravijnenspel
Spel 7: Matschuiven
Spel 8: Indiana Jones
spel 9: Surfteam
Spel 10: Matten sleep spring spel
Spel 11: Eiland wissel
Spel 12: Vertrouwensmat
Spel 13: Noodletrein
Spel 14: Sorteer de groep
Spel 15: Zoveel mogelijk op de kast

P.s.: met een plus lidmaatschap krijg je deze e-books helemaal gratis!

Spel opslaan
Spel opslaan