Geplaatst op: 3 juni 2022 op 6:20,
door Gymbrein

Reanimeren met leerlingen

Een paar minuten voor kwart over 8.. de reanimatiepoppen van I Save Lives liggen klaar. De eerste leerlingen druppelen binnen. Ze kijken wat verbaast naar de poppen zonder armen en benen. ‘Wat gaan we doen meneer?’ ‘Jullie gaan vandaag leren reanimeren’, antwoord ik. Al snel beginnen leerlingen met verhalen uit hun omgeving over iemand die een hartaanval gekregen heeft, of iemand die ze op straat gereanimeerd hebben zien worden.

Reanimeren met het programma van I Save Lives

Vandaag leer ik als LO-docent tweedejaars vmbo leerlingen reanimeren. Dit doe ik met de reanimatiepoppen en de app van I Save Lives. I Save Lives is een bedrijf dat zich richt op het leren reanimeren aan kinderen. Klinkt natuurlijk supergoed! Hier laat ik je mijn ervaringen weten. Benieuwd of dit ook iets voor jouw klassen is? Lees dan snel verder, en vergeet vooral niet de korting via Gymbrein aan het einde te checken

Voorafgaand aan de les komt een medewerker van I Save Lives langs op de poppen langs te brengen en alles uit te leggen. Er is een overzichtelijk docentenplatform waar je als docent bijvoorbeeld een handige powerpoint kunt vinden om voorafgaand aan de les met leerlingen te bespreken. Omdat ik de les in de gymzaal geef, print ik de powerpoint uit en bespreek met leerlingen kort de inhoud. We hebben het over het belang van reanimeren, over voetballer Nouri, en we bespreken wat leerlingen al weten. Leerlingen zijn actief en geïnteresseerd. Na deze korte introductie is het tijd om aan de slag te gaan!

De leerlingen maken tweetallen en krijgen een pop toegewezen. Ze hebben een eigen telefoon nodig met bluetooth. Via de de QR-code op de pop komen leerlingen in de leerlingomgeving van de app. De app bestaat uit twee gedeeltes, een oefengedeelte en een toernooigedeelte. Leerlingen werken in tweetallen en doorlopen alle stappen in het oefengedeelte. Ze leren reanimeren waarbij de app aan geeft of het ritme en de diepte waarop ze reanimeren goed is. De leerlingen krijgen aan de hand hiervan sterren. Ze mogen zo vaak opnieuw als ze zelf willen. Ook het beademen, de AED en het herkennen van een hartstilstand komt aan bod.

Als leerlingen alle oefenstappen voldoende hebben doorlopen, kunnen ze naar het toernooi waar zij punten halen voor de handelingen. Ze kunnen zien op welke plaats ze staan, en punten voor de school halen om zo als school zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteindelijk krijgen de leerlingen allemaal een certificaat.

Het leuke aan deze app is dat leerlingen direct resultaat zien. Er komt direct feedback over wat zij doen. Daarnaast is het na wat oefening voor iedereen haalbaar om een mooie score te behalen. Wij als school zijn superenthousiast en hebben de poppen getest bij leerjaar 1 tot leerjaar 4. Het programma is eigenlijk geschikt voor bijna alle leeftijden, dus ook op de basisschool (bovenbouw) kan het programma goed ingezet worden.

Wij zetten het programma vanaf nu ieder jaar in als onderdeel bij BSM, maar ook bij andere leerjaren. We denken dat het ontzettend belangrijk is dat leerlingen de basis van het reanimeren leren en vinden eigenlijk dat dit vast onderdeel van een schoolprogramma moet worden. Mocht je het interessant vinden, lees dan nog even verder. Via Gymbrein kun je het programma van I Save Lives namelijk reserveren met flinke korting!

Kosten en korting via Gymbrein:

De kosten voor 4 reanimatiepoppen voor een hele maand zijn:

€500 ex. BTW

Daarnaast is de prijs per leerling:
0-150 leeringen €10,00 ex. BTW
V.a. 150 leerlingen €7,50 ex. BTW

MAAR, boek je via Gymbrein dat krijg je de eerste 50 spelers helemaal gratis. Dat betekent een korting t.w.w. €500,00

Alle voordelen van I Save Lives op een rij:

  • Met de app kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag met reanimeren
  • De app is overzichtelijk en geeft direct feedback
  • Als docent krijg je alle benodigde materialen toegestuurd. Dat betekent weinig voorbereiding en een groot leerresultaat
  • Door competitie worden leerlingen uitgedaagd om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten
  • Doordat leerlingen actief met de app bezig zijn leren zij in korte tijd reanimeren
  • Via Gymbrein kun je dit programma met €500 euro korting reserveren.

Hoe krijg je korting via Gymbrein:

  • Stuur een berichtje naar Gymbrein via Instagram/Facebook/ of naar info@gymbrein.nl.
  • Geef aan hoeveel poppen je wil reserveren. Wij sturen je aanvraag door naar I Save Lives. Zij nemen contact met je op.
  • Omdat wij je aanvraag doorsturen, krijg jij €500,00 korting, simpel hè!